neděle 5. července 2009

So You Think You Can Dance

Toto je asi trochu off topic, ale alespoň to souvisí to s tancováním :). Na americkém televizním kanále FOX běží v současné době již 5 série taneční soutěže So You Think You Can Dance. Show sleduju od její 4 série a je to podle mne to nejlepší, co se na téma tancování dá sledovat v bedně. Je pojatá trochu jinak, než u nás známa show Stardance.

Na účastníky se pořádá velký veřejný konkurz, kde z tisíců uchazečů vyberou 10 kluků a 10 holek a utvoří se páry. V každém týdnu pak jeden pár má za úkol secvičit jednu až dvě choreografie pod taktovkou profesionálního choreografa. Záběr je hodně široký ... tančí se téměř vše od standartů, přes latinu, po hiphop, balet, moderní tanec a jazz dance. Každý týden je jeden pár vyřazen, na konci pak zvolí "Nejoblíbenějšího tanečníka/tanečnici ameriky" :).

To už není ale až tak podstatné, důležité je, že choreografie tanců jsou často velmi dobré ... o několik úrovní výše než naše Stardance a úroveň tanečníků je samozřejmě taky někde jinde ... jsou to většinou lidé, kteří tancem žijí od mala. Nu pár ukázek.

Nejprve trocha mamba:



Pak jeden hip hop



A jedna moderna:



A jeste jedna moderna:

Žádné komentáře: