čtvrtek 20. srpna 2009

Salsa naživo

V červenci jsem měl to štěstí a vyslechl si na festivalu Colour of Ostrava výbornou kapelu LA 33. Dorazili jsme tam v pátek jen tak tak na její zahájení, publikum bylo ještě velku prořídlé, ale ani prázdno zrovna nebylo. Dost na atmosféru ale zase málo na to, aby se lidi mačkali. A koncert to byl výborný, snad nelepší salsa / chacha, jakou jsem kdy naživo slyšel. Přesná, rychlá, rytmicky zajímavá, hudebníci byly dokonale slazeni, výborně jim to šlapalo. A byl to hlavně neuvěřitelně energický koncert ... pro mne to byl vrchol vestivalu, ale vzhledem k mé deformaci to asi nebude moc objektivní :).

Tancovat se moc nedalo, protože buď hráli ďábelsky rychlou salsu, nebo pomalou chachu. Ale i vizuálně to bylo zajímavé ... hudebníci poctivě šlapali do rytmu, dokonce i klávesák sebou házel.

Většina salsistů zná od nich minimálně notoricky známou La Pantera Mambo (předělávku růžového pantera), ale dobrých skladeb mají mnohem více. Doporučuju mrknout na jejich web a případně zakoupit jejich poslední album. Prý se chystá další, tak je aspoň na co se těšit.

http://www.la-33.com/indexeng.html

Něco z youtube (Bye Bye - chacha / salsa):

Žádné komentáře: