pondělí 14. září 2009

So You Think You Can Dance

Na mém blogu už jsem se o této americké soutěži jednou zmínil. Momentálně začíná šestá sezóna této taneční soutěže a tak je příležitost se zmínit znovu a trochu se poohlédnout za pátou sérií.

Opět bylo k vidění spousta zajímavých choreografií, některé dobře, některé mizerně zatančené. Pár jich však bylo naprosto vyjímečných a zaslouží si pár slov a odkaz na youtube :). Bohužel jsou ale klipy s touto show velmi rychle mazány z důvodů porušení autorských práv. Tak jediná možnost jak se na toto podívat je stáhnout si daný díl seriálu z internetu. Obvykle k pirátství nevybízím, ale tady zcela chybí jakákoliv možnost si to opatřit legálně. Tak si zadejte do svého oblíbeného torrent vyhledávače:

so you think you can dance S05E23
so you think you can dance best 15 performances
so you think you can dance S05E06

a za hodinku dvě to máte doma.

Výborné jsou hlavně dvě choreografie moderny. První o závislosti, kde chlapík ztvárňuje závislost, drogu a ženská závislačku, která se snaží ze závislosti odpoutat. Bylo zajímavé pak číst ty stovky komentářů na youtube, všechny stejné, dojemné ... škoda že to bylo během několika dní odstraněno.

Druhá choreografie je o rakovině prsu, o boji a vyrovnání se s nemocí.

Mezi další určitě patří výborně disco, i pár hip hop rutin, jedno dobré passo doble. Prostě každý si vybere :).

Poslední díl se navíc konal ve speciálně upraveném divadle Codac theatre. 3500 lidí, úžasná atmosféra a naprosto famózní osvětlení celé scény. Ve skladbě calle ocho byly reflektory svázány s muzikou, reagujou na rytmus, barevně podbarvujou ... fantasie. Nikdy jsem nepremejšlel o světlech jako o podstatné součásti hudební show, ale očividně to dělá zázraky. Nebylo by fajn, kdyby součástí větších kapel byl i chlapík hrající "světla"? Tedy někdo kdo by rychle a s ohledem na muziku ovládal pohyb, intezitu a jiné parametry reflektorů. Ale je pravda že takovýchto scén s takto
bohatým osvětlením na světě asi moc neni.

Žádné komentáře: