neděle 31. července 2011

Akce Caribiana v Palance

Venku prší už druhej den, což je sice depresivní, ale aspoň mám čas na psaní :).

Včera jsem byl po delší době na salsa akci v klubu Palanca. Název nevím, ale večer se držel klasické šablony tanec, pár vystoupení, tanec. Jak už to v Praze poslední dobou bývá, vystoupení jsou buď špatně odtančená, nebo nudná nebo pro jistotu obojí. I když pár kousků v podání Caribiany velmi příjemně potěšilo. Je dobré že vzniklo nové nadějné taneční uskupení. Nosotros je ve stádiu klinické smrti a Tradicion pořádá nějakou akci tak jednou ročně.

Co nezklamalo byl klub Palanca a naservíroval své klasické přednosti v celé své kráse. Diskotékové osvětlení, které u epileptiků vyvolává záchvaty. Přebuzené repráky, které z tance v určitých oblastech parketu dělají bolestivý zážitek. Amatérská, zmateně působící a občas nepřátelsky působící obsluha na baru, která navíc nalejvá nekvalitní nápoje z krabic či postmixu za ceny, za které jinde dostanete lahvičkový džus. Škoda že ten potenciál "největšího latino klubu ve střední evropě" je utápěn v amaterismu majitelů. Za rok po rekonstrukci se tam prakticky nic nezměnilo. I na jejich titulní internetové stránce na vás vykoukne hláška "An Error occured". Jo jo, pár šroubů jim v tom klubu vrže. A není to jenom výtah.

I muzika se nějak netrefila do mého vkusu. Salsa spíše pro tanečníky linei prokládaná bachatou a disco regetonem nebo přímo nějakým housem (či co to bylo). Na salsa akci nemá poslední zmíněné co dělat ... ale byla sobota a prý to DJs to dostal nařízeno od majitelů aby byl uspokojen i diskotékový dav.

Pak se diví, že salsisti tyto akce raději ignorují. Zaplatit 150 Kč za to že většinu času člověk buď kouká na vystoupení nebo čeká až mu zahrajou něco rozumného je flustrující.

Ale těch pár tanečků bylo fajn :).

Žádné komentáře: