neděle 31. července 2011

La Cubanita

V návaznosti na předchozí reportáž jsem si vzpoměl že jsem na svém blogu opoměl zmínit nový klub La Cubanita. Už není úplně nový, otevřel někdy v druhé půlce dubna 2011. Nechtělo se mi o něm psát, protože poslední nově otevřený klub vydržel asi půl roku a pak zavřel. Cubanita si ale našla své stálé hosty a vypadá že se jí daří. Polohu a informace o něm najdete v mapce v pravé části blogu nebo na www http://www.lacubanita-club.com/.

Klubík to je příjemný, moderně zařízený. Na jejich webu moc fotek nenajdete, ale na facebooku jich je poměrně dost.

Ceny jsou srovnatelné s Rinconem, ale často mají nějaké akce na vybrané druhy pitiva. Taneční parket je o fous větší. Hlavní část je čtvercová, z ní se pak táhne cca 3m široký pruh podél baru. Není to zrovna šťastné, protože pokud u baru stojí víc lidí, blokují část parketu. Místa na sezení je o poznání více, klub je nekuřácký (nebo alespoň část s parketem). Ke klubu lze mít snad jedinou výhradu a tou je mizerná klimatizace. Je dobré že jí mají, ale v teplých letních dnech nějako nestíhá a už jsem odtud odešel dvakrát skrz naskrz mokrý. Ale to je neduh i ostatních klubů v Praze. I když v Rinconu to obvykle není tak hrozné (naprosto subjektivní) a v Palance to záleží na tom zda se uráčí zapnout naplno klimatizaci. Jam café je v létě vyhlášená sauna.

Proč ho srovnávám zrovna s Rinconem? Protože vybavením, atmosférou a velikostí jsou si kluby podobné. Zatímco ale Rincon je pouze kubánský klub a podle toho hrajou hlavně mainstream salsu, salsaton a timbu, Cubanita timbu prakticky nehraje a na místo toho je trochu vstřícnější k tanečníkům linei a hrajě salsu měkčí. Tuším že ve čtvrtek tam hraje Marian i mambo a jinou linea friendly salsu :).

Některé skupinky tančící kubánu dali Rinconu košem a chodí exclusivně jenom do Cubanity. O víkendu se není čemu divit, protože zatímco Rincon chce v pátek i sobotu vstupné 100 Kč, Cubanita má vstup zdarma. Cubanita se také snaží trochu víc pracovat s různýma mini akcema (lekce salsy zdarma v neděli večer) a slevama na pití. Je dobré sledovat jejich program na webu.

Co se mě týče tak já stále dávám přednost Rinconu, protože hrajou víc timby a lépe se mi dam dýchá. Když si chce ale člověk zatančit, vybírá si klub stejně podle lidí co tam chodí. Tak snad se lidi nějak dobře rozdělí a kluby přežijou oba :).

Žádné komentáře: