čtvrtek 6. března 2008

Krize Mandyho kurzů

V úterý jsem zabloudil po 20 hodině do klubu La Rosa Negra, kde v tu dobu učí Mandy Valdes tlupu začátečníků. Jinak to bohužel nazvat nejde, je jich tam tolik, že se stěží vejdou na parket. Člověk si až říká, zda tolik lidí na jednom místě neporušuje nějakou směrnici (humanitární nebo přinejmneším požární :-). Příště si vezmu foťák a pořídím pár ilustračních snímků.

Mandyho začátečnické kurzy jsou tradičně plné, ale poslední dobou to překračuje únosnou mez. Bůh ví zda se vůbec respektuje něco jako maximální počet lidí v jednom kurzu, nebo maximální počet lidí, které se vmáčknou do oblasti 6x6 metrů. Ale je hezké, že tolik lidí jeví o salsu zájem.

Bohužel ale tato invaze začátečníků ovlivnila i pokročilé kurzy. Vlasta (Mandyho manažerka) zrušila jedny pokročilé kurzy a strčila místo nich stádo nových oveček. Jediným pokročilým kurzem (s ruedou) je nyní středa večer, kde se však tísní cca 20 lidí, ještě k tomu různě pokročilých. Tancovat ruedu v takovémto počtu v Rose je ... nebezpečné na nohy, hlavu a pravděpodobně i ostatní části těla. Tancovat ruedu v mixu tanečně různě pokročilých lidí je prostě blbost.

Ptal jsem se lidí proč tam chodí a převládala odpověď ... kvůli společnosti. Nu je pravda že ve velkém počtu lidí se lépe kecá než tancuje :).

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Zase ještě já

Když máte tak málo místa, tak dojeďtě až začne Open Air party pod petrovem, tam je místa dost a perfektní atmosféra